во , ,

7 Најбизарни митови и заблуди на кои нѐ учеа во училиште

Ги знаете сите оние ситници на кои нѐ учеа во градинка, па во основно, а потоа и во средно училиште… Но, она на што најдобро се сеќавате е веројатно лажно.

Дали можеби често си велите „Ако ова нѐ учеа во училиште, мора да е вистина“?

Одговорот на тоа е позитивен, но и негативен. Да, ве учеле во училиште и нешто што не е исправно, односно невистинито.

Да започнеме со еден од најголемите митови – луѓето се развиле од мајмуните.

Сер Исак Њутн ја открил гравитацијата, откако му паднало јаболко на главата.

Колумбо открил дека Земјата е тркалезна, додека пловел.

Робови ги изградиле пирамидите.

Кинескиот ѕид е видлив од вселената.

Крвта е сина, но станува црвена кога ќе излезе од телото.

Имаме само пет сетила.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

7 чудни паранормални искуства кои секој ги имал и што всушност значат

Здраво, возите „Ауди кватро“, внатре сте петмина, еден да излезе…