во ,

Здраво, возите „Ауди кватро“, внатре сте петмина, еден да излезе…

Граница. Кон царината се приближува возило. Доаѓа цариникот:

– Здраво, возите „Ауди кватро“, внатре сте петмина, еден да излезе, четворицата да продолжат…

Патниците збунето:

– Автомобилот е за пет луѓе, ние си се возим нормално, проверете не и да одиме…

Цариникот:

– Ви реков веќе, колата е „КВААААТРО“, значи ЧЕТВОООРИЦА остануваат, петтиот слегува.

– Повикајте го тогаш началникот!

– Не можам, началникот е зафатен со еден многу посложен случај – Четворица се возат во „Фиат Уно“…

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

7 Најбизарни митови и заблуди на кои нѐ учеа во училиште

Семинар на светско ниво на тема „Како да ја преживееме идната економска криза“….