во

Блажо звоне на телефон…

Блажо звоне на тел:
—Ало Розе, татко ти е на тел, мојш ли да ми а дадиш мајка ти…
—Не можам тате, на спратот е со вујче Тошо у собата…
—Розе, ти немаш вујко Тошо…
—Имам, ене го у собата горе со мама…
—Добро, еве шо че направиш, остај го тел. оди горе, чукни на врат’та од собата, и викни на мајка ти и на вујко ти Тошо, дека тате само шо си дојди со кол’та..
После 2-3 минути се враќа Ројз’то возудена и вика;
—Тате, тате, ја направи ти каа шо ми речи..
—И, шо се деси….
—Мама почна да вика, рипна од креветот гола, фана да трче, влези у купатилото, се сп’зна на плочките и а расцепи главата од кадата и енаа леже у локва крв, мртва е..
—А вујко ти Тошо…
—И он рипна гол од креветот, рипна од џамот право у базенот, ама има заборавено дека ти ниа Петок го изпразни за да го исчистиш, и он ене го леже расцепен, умрен е…
Тишина едно 30-40 секунди, и Блажо вика;
—Базен, кој базен бе Розе…
—Ами нашиот бе тате…
—Чекај малку, нели е тоа 6566-345..
—Не….
—Тууу, тууууут, тууу, тууууттттт…

Што мислиш?

0 поени
Upvote Downvote

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Блажо jа донел Мара на гинеколог…

Она кога не учиш па ќе ти се насобере…