во ,

Доаѓа папата во Македонија и на аеродром го дочекува лимузина со шофер…

Доаѓа папата во Македонија и на аеродром го дочекува лимузина со шофер. Но Папата му шепнал на шоферот:

– Слушај пријателе, во Ватикан не ми даваат да возам, а јас баш би сакал да седнам позади воланот, па ако не е проблем, би сакал да ги замениме местата за да повозам малку.

Се префрлил папата на возачко седиште стиснал на гаста и 200 на саат шиба. Арно ама за кратко време ги сопира полиција.

Отвара Папата прозорецот и полицаецот се здрвил и веднаш истрчал до полициското возило до радио станицата:

– Прием шефе, застанав еден што возеше преку 200, но не знам што да правам! Е како не знаеш ОДЕРИ ГО!

– Ама не оди така шефе фаца е човекот! Да не е градоначалникот? Не повисоко е! Да не е министерот? Не не уште повисоко! Да не е премиерот? НЕ шефе не е! Па веројатно не е претседателот.

– Шефе јас мислам дека тоа е Господ лично!- Дај бре не трескај глупости како може Господ?! Па добро бе шефе на кој друг Папата би му бил шофер?!

Што мислиш?

6 поени
Upvote Downvote

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

23 Фотографии од луѓе фатени во вистинскиот момент

20 Луѓе кои успешно ги рекреирале сликите од детството