во ,

Добар ден може ли да добијам една бакљава?

Иде дечко во слаткарница…

– Добар ден може ли да добијам една бакљава?

– Не.

– Зошто?

– Не се вика бакљава, него баклава.

– Добро, може ли да добијам баклава?

– Може. (му носи)

После неколку минути…

– Може ли да добијам љимунада?

– Не може да добиеш љимунада!

– Зошто?

– Не се вика љимунада него лимунада!

– Добро, може ли да добијам лимунада?

– Може. (му носи)

После неколку минути…

– Може ли да пљатим?

– Не може…

– Ооо фаљааа, пријатно!!!

Што мислиш?

11 поени
Upvote Downvote

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Делегација од Германија доаѓа на посета во една македонска фабрика…

Абе, што си таков во окото?