во ,

Некој човек секојдневно му давал на еден просјак по 200 денари…

Некој човек секојдневно му давал на еден просјак по 200 денари.

Еден ден му дал 50 денари, вториот ден исто, третиот исто.

Просјакот собрал храброст и еден ден го прашал:

– Се извинувам господине, долго време ми дававте по 200 денари секој ден, а сега само 50 денари, да не ви згрешив нешто!

– Не бре, не ми згреши ништо туку почнав да градам куќа, па затоа…

– Абе ти улав ли си, на мој грб ли најде да градиш куќа!

Што мислиш?

25 поени
Upvote Downvote

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Добар ден, за Египет аранжами имате?

Извинете госпоѓо, ќе сакате ли да станете од тоа место?