во , ,

8 ситуации и фрази за кои нашите мајки беа во право, а ги сфативме откако пораснавме

Од банални до сериозни работи, погледнете кои се ситуациите и фразите на мајките кои ги разбираме кога ќе пораснеме:

„Другите само ти љубоморат“

Кога сме помлади, оваа фраза ни звучи многу глупаво, бидејќи ни звучи лудо некој од нашите блиски да ни биде љубоморен.

Но, подоцна работите ги гледаме поинаку, сфаќаме дека не сите луѓе се исти и дека многу од нив не ја заслужуваат нашата добрина.

Тие се љубоморни на нашиот успех и на она што го постигнуваме, а потсмевањето е начин на кој го изразуваат тоа.

„Одмори се со домашни обврски“

Во детството, кога мајките ќе ни кажат да одиме до продавница за да се размрдаме или да помогнеме во домашните обврски за да „одмориме“, тоа ни се чини како лудост и како да нè гледаат како слуги.

Но, со текот на годините, посебно кога ќе се вработиме, многумина сфаќаат дека всушност е возможно и со одење до продавница да го одмориме мозокот и да се размрдаме.

„Стави си капа“

На 15 години, носењето капа или хулахопки под панталоните е хорор филм. Никој не сака да го прави тоа и мислат дека мајките им посакуваат да изгледаат немодерно.

Но, после 20-ите години, и тоа како се потсетуваме на зборовите на нашите мајки и сами облекуваме топла облека кога е ладно.

Сфаќаме дека здравјето е поважно од сè, а потоа се „фаќаме“ како и ние ги делиме истите совети на помладите или на пријателите.

Што мислиш?

0 поени
Upvote Downvote

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Гимнастиката може да биде опасна за околината и целата планета…

14 илустрации за животот пред и после свадба