во ,

Воспитачке, чизмите се наопаку облечени…

Воспитачка у една градинка му помага на едно детенце да и облече чизмите…

Дет’то пика, ваа влече, се мачат пола саат, воспитачката утоп направена, ама чизмите се облечени, и дет’то вика:

-Воспитачке, чизмите се наопаку облечени…

И стварно чизмите наопаку облечени и пак се отпочеток, и на крајот чизмите правилно облечени, и дет’то вика:

-Воа не се мојте чизми…

-Е оти порано не кажа…

И пак потење и соблекуење на чизмите, а воа вика:

-Чизмите се на мојот брат…

Воспитачката не знае дали да се смее или да плаче…

После новото облекуење, воспитачаката го прачуе:

-А кај ти се нараквиците…

-У чизмите се…

Видео на неделата

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Најдобриот уличен изведувач на сите времиња

10 слики на кои е тешко да познаете која е мајката, а која е ќерката