во ,

Драг Трпе! Јас веќе неможам да бидам со тебе. Далечината меѓу нас е преголема….

На еден војник му стигнува писмо од неговата девојка во кое таа му пишува:

– Драг Трпе! Јас веќе не можам да бидам со тебе. Далечината меѓу нас е преголема. И морам да ти признаам дека четирипати те изневерив откако отиде во војска. А тоа не е во ред. Извини те молам и испрати ми ја сликата што ти ја дадов. Поздрав Трпана.


Војникот, целиот потресен од писмото оди кај другарите и бара фотки… Сите можни што ги имаат, од мајки, од сестри, девојки, баби. Собрал вкупно 76 ги ставил во писмо и на него напишал:

– Драга Трпана! Жал ми е ама не се сеќавам која беше ти. Те молам пронајди си ја сликата, и земи си ја, а другите врати ми ги. Поздрав.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Срце угаси ми се компјутер… што да праву?!

Видете вака. Нели низ селото поминува железничката пруга…