во ,

10 школски трикови кои ќе им се најдат на учениците и студентите

Со големиот број на предмети, како и обврски, учениците и студентите имаат навистина тешка задача да постигнат да научат сѐ во одреден рок.

И во процесот на учење, сите се соочуваат со разни проблеми, без разлика дали се потешки или пак се едноставни и за некого незначајни.

Дали се работи за острење моливи, подвлекување најважни работи во книга, или пак за препишување – постои решение за сѐ!

Погледнете ги следниве трикови и веруваме дека барем неколку од нив ќе ви се најдат како корисни:

1. Направете засек на маркерот во V-облик за да го подвлечете текстот горе и доле истовремено.

2. За да направите невидливо ливче за препишување, потопете го во вода, а потоа залепете го врз налепницата од шише со вода.

3. Ако треба да нацртате круг, а немате шестар, искористете спојувалки и два маркера.

4. Ако сте подвлекле погрешен дел од текстот, ставете малку сок од лимон и тој ќе ја извади бојата на маркерот без да го уништи листот.

Што мислиш?

1 поен
Upvote Downvote

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Зоки Поки не го разбира политичкото уредување на државата

15 факти што докажуваат дека светот е многу почуден отколку што мислиме