во , ,

20 Луѓе кои зеле бездомно животно, а тоа се претворило во мек облак на љубовта

Улиците и прифатилиштата секојдневно се полни со бездомни животни. Но, среќата им се насмевнува на некои од нив и тие паѓаат директно во грижливите раце на добрите сопственици.

„Нашето бебе Уна кога ја посвоивме и 2 години подоцна.”

„Се плашеше од секого и од се. И сега, 9 месеци подоцна, ова е најсреќното и најсигурното кученце што го знам“.

Левата фотографија е направена првиот ден кога посвоив ова напуштено маче, а десната фотографија е направена 48 дена подоцна.

„Го најдов ова бебе пред неколку години кога беше напуштено од сопствената мајка. Погледнете каков стана“.

„Пред една година беше напуштен во паркот, а сега ми е најдобар пријател.

На првата фотографија само што ја извлековме од контејнерот. И на втората, таа веќе ужива во својот нов живот еден месец подоцна.

„Тие зедоа куче оставено во полето. Норман повеќе не е млад, но ќе живее до својата старост опкружен со грижливи луѓе“.

„Најдов неколкумесечна мачка во дворот. Лево е таа по првото капење, а десно е најсигурната 7-годишна мачка“.

„Мили дојде во мојот живот пред една година. Ова улично куче ми го украде срцето“.

Најдов многу болна мачка во моето маало и решив да ја задржам за себе.

Сè што и требаше беше малку љубов.

„Мојот сопруг мислеше дека тоа е најгрдото куче што некогаш го видел.”

„Посвоивме гладна, плашлива трудна мачка. Ги одгледавме нејзините мачиња и таа стана моето омилено милениче“.

„Веќе една година живеам со ова бебе. На почетокот ребрата многу му излегуваа, но сега е со идеална тежина од 27 килограми.

После 6 месеци живеење со нас.

Тони веднаш откако го посвоивме и 6 години подоцна.

„Изгледаше необично и не знаеше да јаде – мораше да се храни преку пипета. Подоцна се покажа дека мачето е полуперсиско“.

„Сликата лево е Боди кога првпат го зедов од прифатилиштето, а сликата од десната е точно 5 години подоцна“.

„После 3,5 години, мачката која беше скитник конечно ми веруваше доволно за да спие во мојот скут.

„Првата фотографија е направена во прифатилиштето во јуни 2017. Втората е направена пред неполна година. Ја сакам оваа слика. Кучето има увео-дерматолошки синдром“.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

15 Познати личности кои речиси постојано поминуваат низ неочекувани трансформации

Можеш ли да ми направиш мост до Хаваите, за да отидам таму со автомобил?