во , ,

20 Интернет корисници ги рекреирале фотографиите од нивните предци за да ја илустрираат моќта на гените

Гените се многу интересна работа. Тие во себе содржат информации за наследниот фактор. Некои генетски карактеристики може да прескокнат цела генерација, па затоа не е воопшто чудно доколку некое дете одвај личи на своите родители. Сличноста може да се јави во два различни облици: некои луѓе многу личат на нивните родители, додека други можат да најдат слични физички карактеристики само на фотографиите од нивните прабаби и прадедовци. Погледнете ја колекцијата од фотографии од разни Интернет корисници, коишто решиле одново да ги рекреираат старите фотографии од нивните родители и баби и дедовци. Сличноста којашто ја имаат со нивните предци, ќе ве изненади.

1. „25 години подоцна: Јас и мајка ми облечени во истиот фустан, на истата возраст“

2. „Татко ми (лево) и син ми (десно), којшто е фотографиран 70 години подоцна“

3. „Јас и татко ми фотографирани со неговото кул возило во 1992 година, наспроти јас и мојот син во 2017 година“

4. „Фотографирани на околу иста возраст, 26 години подоцна – од левата страна на фотографијата сме јас и татко ми, во 1990 година, а од десната страна јас и ќерка ми, во 2016 година и ја носиме истата капа“

5. „Дедо ми, татко ми и јас – ние сме 3 генерации на мажи, коишто ги ‘потресуваат’ своите сопруги“

6. „Јас и мојата мајка – нејзината фотографија е направена пред 30 години“

7. И таткото и синот биле регрутирани во војска, на 19-годишна возраст – разликата помеѓу правењето на првата и втората фотографија е 25 години

„30 години подоцна: Татко ми и јас, дотерани за матурската вечер“

„Мојот сопруг имал само 3 месеци, кога неговиот татко починал во сообраќајна незгода (на првата слика) – оваа година, решивме на неговата баба за Божиќ да ѝ подариме иста таква фотографија, со маж ми и нашето синче“

10. „Јас и мојот дедо, фотографирани во 1944 и 2013 година“

Што мислиш?

1 поен
Upvote Downvote

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

У школу у Куманово, деца учив букву “П”, па вика учителка…

9 чудесни аномалии на природата коишто докажуваат дека таа има моќ над сите нас