во ,

7 психолошки прашања преку кои ќе ја „прочитате“ личноста спроти вас

За да водите длабока дискусија со некого, ви треба блиска поврзаност или долгогодишно познавање. Но, ако сакате да процените некого од прво или второ гледање, наместо да отворате непријатни теми, поставете му 7 клучни прашања.

Врз база на одговорите лесно ќе му го прочитате карактерот.

1. Дали би го отворил/а пликото во кое го пишува денот кога ќе умреш?

Од одговорот ќе го процените нивото на фатализам на личноста, како и генералниот став кон животот, дали е задоволен и исполнет од него или не.

2. Дали би сакал/а да се имаш себеси за пријател?

Од одговорот ќе откриете: нивото на самодоверба, добрите и лоши страни, како и нивото на емпатија.

3. Што правиш поразлично во твојот живот, за разлика од другите луѓе?

Од одговорот повторно ќе може да ја процените самодовербата на човекот, како и смислата за хумор или „лудилото“ од кое страна, како и степенот на уникатност и индивидуалност.

4. Ако партнерот никогаш не дознае за твоето ненамерно неверство за било што, во било каков облик, дали би можел/а да живееш така до крајот на животот или ќе мораш да признаеш?

Наједноставен начин да откриете каква е моралната вредност на личноста пред вас, како и нивото на искреност кон другите.

5. Дали имаш чувство дека денешниот ден веќе си го преживеал/а стопати претходно?

Според одговорот ќе откриете дали личноста само постои на овој свет или пак својот живот го исполнува со важни обврски и задачи.

6. Да направиш кривично дело за да си го нахраниш своето гладно дете – дали е лошо дело или неопходно дело?

Повторно, ставен на  тест е моралот, како и ставот кон семејството.

7. Ако те плаќаат во големи количини на среќа, наместо во пари, што би работел/а?

Многу едноставно – ќе ги откриете најголемите желби и надежи на личноста, како и она очајно ѝ недостасува.

Што мислиш?

6 поени
Upvote Downvote

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

8 Ситуации во кои „губиме осет“ и купуваме непотребни работи без посебна причина

8 работи заради кои вашите комшии може да ве „замразат“