во ,

А бабо, зошто ти се толку големи и крвави очите…

Тргнала Црвенкапа кај баба и низ шума со точок…

Возејчи удара у камен и се крше предната вила…

Гледа она не знае шо че прае, и еве го иде в’кот и а прашуе:

-Дека че одиш Црвенкапо…

-Аман в’ку помагај, поправи го точокот че пропадне бајката…

Зел в’кот швајц-апарат и а заварил вил’та…

Тргнала Црвенкапа и после некое време и се крше педал’то…

Па иде в’кот и а прашуе кај че оде, и ваа па вика:

-Поправи го точокот в’че оти че пропадне бајката…

Шо че прае в’кот. па го зел швајц-апаратот, и го заварил педал’то…

Не поодила Црвенкапа ни триста метри, пукнал рамот, и па иде в’кот а прашуе дека че оде, и Црвенкапа вика:

-Помагај в’ку, поправи го точокот оти че пропадне бајката…

Зел в’кот швајц-апарат и го заварил рамот…

Црвенкапа стигнуе до на баба и куќата, влева и прашуе:

-Бабо бабо, зошто ти се толку големи ушите…

-За да слушам поубаво дете мое…

-А бабо, зошто ти се толку големи и крвави очите….

-Марш бе у пичку матер, цела ден ти го варам точокот без маска,

и оти биле крвави…

Што мислиш?

27 поени
Upvote Downvote

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

28 Забавни илустрации во кои ќе се препознаат сите високи девојки

22 Искрени илустрации за хаотичниот живот со мало дете