во ,

Блажо испрчен на покривот а месте антен’та…

Блажо испрчен на покривот а месте антен’та, а Мара у дворот му кажуе на кај да а врте…

-Врти уш троа на десно Блажо…

-Вака арна ли е…

-Арна е, и ај симињај се виќе еднаш, ручукот ми остана не направен од таа антен’та…

Влева Мара у куќата да го прае ручукот, а Блажо како се симињал се спрепнал, и фанал да се спзга по тоа ќирамидите надолу…

Се фанал за буката со врвот на прстите, ама му попуштиле прстите, почнал да паѓа и се издрал:

-Марееее, не турај за мене, ја у болницата че ручам…

Што мислиш?

1 поен
Upvote Downvote

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

25 Застрашувачки предвидувања за крајот на светот

Ја су од едно мало место близу Кавадарци, ја су баце од Неготино…