во , ,

Македонче на печалба во Германија

По 10 години, Трпе се враќа од печалба во Германија. На аеродромот го чека целото семејство насмеани од уво до уво. Мајка му го здогледала Трпе и се стрчала кон него, но тој и удрил шамар.

По неа се затрчува и сестра му, а Трпе и неа и удрил шамар. Истото го направил и со неговиот брат. На крајот доаѓа татко му и го прашува:

– Добро бе Трпе, што ти е тебе, зошто сите нè шамараш?

Трпе одговара:

– Како бе зошто? 10 години сум во Германија, денар не сте ми испратиле!

Што мислиш?

2 поени
Upvote Downvote

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Мажот се враќа од службено патување, ја начекува жената сама во куќата, облечена само по наметка…

Како Македонецот прави пари…