во ,

Отишле во пеколот еден Американец, Хиндус и Македонец…

Отишле во пеколот еден Американец, Хиндус и Македонец. Ги пречекал Ѓаволот и им рекол:

– На сите кои доаѓаат тука, им даваме шанса да одат во рајот.

Потоа Ѓаволот им покажал еден огромен чекан и им рекол:

– Кој издржи три удари од овој чекан ќе го пуштам во рајот. Можете да се браните со што сакате.

Прв почнал Американецот.

– Со што сакаш да се браниш?

Американецот зел огромна капра.

– Еве со ова ќе се бранам. Подготвен сум!

Ѓаволот замавнал еднаш и карпата се скршила на парчиња. Замавнал втор пат и Американецот се расплакал од болка.

– Следниот – рекол Ѓаволот.

Отишол Хиндусот.

Видео на денот

– А ти со што ќе се браниш – прашал Ѓаволот?

– Со ништо – одговорил Хиндусот. – Јас 80 години се занимавам со јога и кога медитирам моето тело не чувствува болка.

– Добро – му рекол Ѓаволот.

Прв удар. Буум! Хиндусот само малку воздивнал.

Втор удар. Буууум! Хиндусот пак само малку воздивнал.

Трет удар. Со сета сила. Буууууум! Хиндусот пак само малку воздивнал.

– Леле-е! Ова не е човек, туку железо! Никој досега не го издржал и третиот ударот – восхитено рекол Ѓаволот. – Слободен си. Можеш да одиш во рајот.

– Не – рекол Хиндусот. – Сакам да останам и да гледам. Во сите вицови Македонецот победува на крај. Сакам да видам дали ќе победи и овој пат.

– Па, добро. Остани – рекол Ѓаволот.

– А ти со што ќе се браниш – се обратил Ѓаволот кон Македонецот?

– Како со што ќе се бранам? Па со Хиндусот, се разбира…

Што мислиш?

10 поени
Upvote Downvote

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

20 Морничави фотографии направени неколку моменти пред трагедија

Слушај бе ти, зошто не слабеш?