во

8 разлики помеѓу шеф и лидер

Има огромна разлика помеѓу она што те прави шеф и она што те прави лидер. Тие дејствуваат многу различно на многу начини – тие усвојуваат различни стилови на управување, градат различни врски и донесуваат различни одлуки.

Шефот е секогаш менаџер кој има свои потчинети, додека лидерот е суштината на групата која го инспирира и мотивира секој свој колега поединечно.

Овие слики ги доловуваат и прикажуваат главните разлики помеѓу шефот и лидерот.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Како се гледаш за 30 години?

Комшијата доби ќерка. Пет дена е пијан од мака…