во ,

Еден македонски овчар си го пасел стадото, а подолу по патот се движел луксузен автомобил…

Еден македонски овчар си го пасел стадото, а подолу по патот се движел луксузен автомобил. Наеднаш автомобилот се расипал и застанал. Излегла една Французинка – се врти, се туфка околу автомобилот – не знае да си го поправи. Овчарот слегол да ѝ помогне, ја отворил хаубата и ѝ го поправил автомобилот. Французинката задоволна и среќна, решила да му се заблагодари, па му дала. Било што било и на Французинката многу ѝ се допаднало, па му рекла на нашиот овчар:

– Ајде да те земам со мене во Париз да видиш каков живот те чека!

– Ааа не, каде ќе одам јас, а ова тука… овците, стадото…

– А бе дојди, човек ќе те направам… Колку убави другарки имам, на раце ќе те носат!

– А, не, не, поарно земи го брат ми!

– Ама и тој ли е толку добар како тебе?

– Што зборуваш ти мори! Тој лани изе*ба една мечка во шумата, и ден денес ни носи мед дома.

Што мислиш?

6 поени
Upvote Downvote

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Како најлесно да дојдете до слободно место во автобус

Четворица мажи на различна возраст после бродолом падне на пуст остров…