во , ,

10 Илустрации за тоа различно ги доживуваме работите кога се „Тазе“ VS. Кога ќе помине одредено време?

Луѓето брзо се навикнуваат на секоја нова ситуација, а возбудата трае многу кратко.

Па така, кога ќе направите генералка дома, си велите како сега ќе одржувате чисто, а веќе следниот ден ако сте договорени за излегување, автоматски се прави хаос.

Или, кога ќе си купите нов мобилен телефон, на почетокот го пазите од секоја можна ситница, а по некој месец, приказната е сосема друга…

Возбудата околу новите работи и ситуации брзо исчезнува, па по одреден период ставот целосно ни се менува, а овие илустрации совршено ја прикажуваат разликата помеѓу првиот vs. 101-иот ден.

Во колку ситуации од овие ќе се пронајдете?

Што мислиш?

-2 поени
Upvote Downvote

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Жено, цел месец нема да купуваш месо!

Го гледам комшијата простира алишта во 4:00 наутро…