во , ,

8 Суеверија во кои сите веруваме, а не знаеме зошто

Носете црвен конец околу раката за да се заштитите од несреќи

Многу често, ако добро се загледате, може да забележите дека некои луѓе носат две безопасни на себе или пак црвен конец околу зглобот на раката. Зошто? Наводно, тие се симболи кои ќе ги заштитат од несакани случки и несреќи.

Чукнете во дрво за среќа

Порано се верувало дека дрвата се способни да нè заштитат од лошите духови, а со тоа што чукаме на дрвена површина, лошото се пренесува на него.

Не фрлајте ѓубре навечер

Откако сонцето ќе зајде, не треба да фрлате ништо надвор од куќата, бидејќи со него може да се ослободите од добрите духови кои ви го штитат домот.

Ако црна мачка ви пресече пат, променете ја насоката на движење

Црните мачки со векови се симбол на несреќа, па ако не го промените правецот на движење откако ќе ви го пресечат патот, ќе ве следи лоша карма.

*Се разбира, за ништо од горенаведеното нема научно објаснување и цврст став. Можете да верувате во што сакате, колку сакате.

Видео на неделата

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

13 луѓе споделиле што сакаат да променат кај нив, а Фотошоп експерти им помогнале во тоа

11 Докази дека некои луѓе заслужено го имаат прекарот „баксуз“